Na dan knjižnice, 25. maja, smo pripravili osrednjo prireditev, ki jo je z uvodnim nagovorom pričela direktorica knjižnice, Patricija Breznikar. Besedo je predala predstavniku Občine Slovenska Bistrica, podžupanu Žarku Furmanu, ki nam je čestital ob praznovanju ter nam namenil pohvalne in spodbudne besede ter uspešno delo tudi v bodoče.

 

Osrednja gostja na prireditvi je bila mlada glasbenica Ditka, pevka, kitaristka in komponista, ki je s svojimi pesmimi zbranim vsekakor polepšala četrtkov večer. Ditka nam je tokrat ob spremljavi njenega očeta na klaviaturah predstavila ves njen avtorski repertoar in poslušalce popeljala na neverjetno glasbeno potovanje. Njene pesmi umirjajo, izbira ljubezensko tematiko, saj je ljubezen tisto, kar vsi potrebujemo. Skladbe je odpela z izredno čutno nežno energijo, iz katerih je odsevala njena glasbena duša, zbrani pa so vidno uživali in z njo tudi zapeli.

Prireditev so popestrili še letošnji Romihovi nagrajenci, člani recitacijske skupine Prosvetnega društva Anice Černejeve iz Makol, ki so doživeto prebirali poezijo Ferija Lainščka in dodali svoje miselne utrinke.