DAN SLOVENSKIH SPLOŠNIH KNJIŽNIC bomo v naši knjižnici praznovali ves teden, in sicer od 19. do 23. novembra 2018.

V osrednji knjižnici in v vseh krajevnih knjižnicah se bodo odvijali dogodki, na katere ste vljudno vabljeni, saj skupaj z nami praznujete tudi vi, naši uporabniki.

  • PONEDELJEK, 19. november 2018 – DOBIMO SE V KNJIŽNICI

OSREDNJI DOGODEK V TEDNU PRAZNOVANJA – ob 19. uri LITERARNI VEČER Z NOAHOM CHARNEYEM v Knjižnici Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica.

  • TOREK, 20. november 2018 – DAN SLOVENSKIH SPLOŠNIH KNJIŽNIC

V pionirski knjižnici bo na temo Lovro s košem gre! ustvarjalni kotiček za otroke.

  • SREDA, 21. november 2018 – EVROPSKO LETO KULTURNE DEDIŠČINE

V dnevni čitalnici osrednje knjižnice bo med 11. in 13. uro na ogled zbirka starih razglednic, ki jih hranimo v naši knjižnici.

  • ČETRTEK, 22. novembra 2018 – MOJA KNJIŽNICA PRAZNUJE

V dnevni čitalnici osrednje knjižnice bo na ogled  projekcija Narodni buditelji in razvoj knjižničarstva na Slovenjebistriškem.
Letos mineva 150 let od takrat, ko je dr. Josip Vošnjak v našem mestu ustanovil čitalnico. Ob tem jubileju bo knjižnica izdala zbornik, ki vam bo na ogled.

  • PETEK, 23. novembra 2018 – DAN MODRIH KNJIG

V vseh naših knjižnicah bo na ogled razstava modrih knjig. Prav tako vas bo ob obisku knjižnice čakalo modro presenečenje.

V osrednji knjižnici in v vseh naših krajevnih knjižnicah vam bomo v tednu praznovanja podarili brezplačen enoletni vpis za odrasle za nove člane. Prav tako vabimo mlade bralce do 18. leta, saj se bodo lahko vpisali brez plačila izkaznice.