Razstave

foto 1V knjižnici gostimo številne razstave raznih ustvarjalcev iz domačega okolja in od drugod po Sloveniji. Knjižnica kot razstavni prostor je zanimiva za ljubiteljske ustvarjalce z različnih področjih ustvarjanja.

Tisti, ki bi se s svojo umetniško ustvarjalnostjo želeli predstaviti v knjižnici, lahko dobijo potrebne informacije na telefonski številki: 02 80 55 110 (Natalija Stegne) ali po e-pošti: natalija.stegne@kjv.si

V Pionirski knjižnici se čez vse leto pripravljajo priložnostne razstave, na katerih se predstavijo vrtci, šole, zavodi z lokalnega področja ter tematske razstave, kjer se izpostavijo knjižne novitete, pisatelji, ilustratorji in pomembnejši dogodki.

Slikarska razstava Stanke Reis

Narava na slikarskem platnu

Slikarska razstava Stanke Reis

V mesecu aprilu je z nami ljubiteljska slikarka Stanka Reis iz Slovenske Bistrice. Realistka, ki rada slika to, kar vidi v naravi, tihožitja, cvetje. Slikati je začela pred skoraj 25 leti, ko so na Ljudski univerzi v Slovenski Bistrici organizirali tečaj slikanja za začetnike. Svoje znanje izpopolnjuje in pridobiva na srečanjih Likovnega društva PALETA, katerega članica tudi je. Članom društva pri ustvarjanju pomaga in svetuje akademski slikar in keramik Toplica Ignjatović.

Sicer pa je Stanka Reis imela že nekaj samostojnih razstav, redno pa sodeluje na razstavah Likovnega društva Paleta. Udeležuje se raznih kolonij in dobrodelnih akcij. Predvsem pa pri slikanju uživa.

Razstava je na ogled do 7. maja 2021.

Stanka Reis 01 1024x768 002Stanka Reis 06 1024x768 002