Čaroben večer v knjižnici

Veliko dni je minilo, odkar smo pri nas nazadnje poslušali pripovedovalke in pripovedovalce pravljic in nestrpno smo pričakovali tisti dan, ko se nam bodo zopet pridružili na pravljičnem večeru za odrasle.

In smo ga dočakali. Lep pomladanski večer, ko se sonce počasi umika luni, ko dnevna svetloba izginja in na nebu zatrepetajo prve zvezde, ko se kruta resničnost umakne in izza omar pokukajo pravljična bitja, ki z nami zaplešejo čarobni ples in nas popeljejo v čudovite svetove domišljije. Tam je vse mogoče. Tam so vile in palčki, ki te povlečejo za lase in nos, tam so čarovnice in čarovniki, ki te začarajo in zopet odčarajo, tam se junaki borijo z zmaji in jih tudi premagajo, tam revni včasih obogatijo, tam dobro vedno premaga zlo.

Na čudovit pomladanski večer so nas v knjižnici na čarobni pravljični ples popeljali Suzana Slavič in Lea Hedl iz Mariborske knjižnice, Liljana Klemenčič iz Knjižnice Ivana Potrča Ptuj, Aleksandra Papež iz Knjižnice Lenart in Marko Bezenšek iz Splošne knjižnice Slovenske Konjice. Poslušali smo pravljice iz različnih koncev sveta, ljudske in umetne, nagajive in razmišljujoče, polne ljubezni pa tudi žalosti. Vsega po malem je bilo v tisti uri, ki je kar prehitro minila. Ker pa seveda ni plesa brez glasbe, smo v goste povabili še pevko Ines Mohorko Germ, ki je s slovenskimi popevkami lepo zaokrožila večer.

MPP

SV2PVthumb_PV.jpgSV3SV4SV5SV6SV7SV8SV9