Literarni pogovor s Sašo Šega Crnič

Literarni kotiček je bil tokrat posvečen 23. aprilu, svetovnemu dnevu knjige, noči knjige in hkrati 2.aprilu, mednarodnemu dnevu mladinske književnosti. Ob tej priložnosti smo k pogovoru povabili našo sodelavko, pisateljico, Sašo Šega Crnič, s katero se je pogovarjala Mojca Plaznik Plavec.

Lektorica, pisateljica, slovenistka, knjižničarka – vse to je Saša. Pisateljsko pot je pričela pred desetimi leti, njeno prvo delo je v njej zorelo skoraj 15 let, preden se je znašlo v knjigi. Napisala je pet slikanic in dva romana za odrasle.

Njeno prvo delo je bila slikanica Božičkov zaljubljeni palček, nato Buča zmagovalka, Drevesni duhec, Lovro s košem gre in zadnja slikanica je Mala miška v knjižnici.

Za odrasle je Saša napisala dve deli. Prva je Taka hecna kap, avtobiografska zgodba, v kateri opisuje lastno izkušnjo kapi v bližnjem sorodstvu. Njena zadnja knjiga je roman Spet na otoku, v katerem se kaže izrazita povezanost z naravo, saj je avtorica velik del prečudovitega otoka prehodila, svoja občutenja pa vnesla v knjigo, s čimer nam otok približa z vsemi njegovimi lepotami in skritimi kotički.

 MG 5755 1024x768 MG 5757 1024x768 MG 5762 1024x768