SVET NA RAZPOTJU – CIVILIZACIJA V CONI RAZCEPA Predavanje Antona Komata

V Knjižnici Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica smo gostili Antona Komata, ki je neodvisni raziskovalec, pisatelj in predavatelj, predvsem pa velik zagovornik narave, v imenu katere glasno opozarja, da se moramo od nje učiti, ne pa zgolj izkoriščati za svoje sebične namene z logiko kapitala.

Objavil je na stotine člankov, je scenarist filmov in radijskih oddaj ter varuh narave. Pred mnogimi leti se je odločil za pot svobodnjaka in od takrat naprej je samozaposlen v svobodnem poklicu. Pred kratkim je izšla njegova knjiga, ki jo je napisal s soavtorjem patrom Karlom Gržanom z naslovom Resnica vas bo osvobodila. Knjiga je razdeljena na dva dela, vsak del ima svojega avtorja.

Naš gost se je seveda dotaknil vsebine omenjene knjige v kateri opisuje svoje razmišljanje glede nastale svetovne situacije glede pandemije. Opozarja na strah, histerijo ljudi in socialno distanco, ki ima in bo imela dolgoročne nepopravljive posledice.

Spomnil nas je na dejstvo pomembnosti prehrane pri zdravju in na to, da naj bo hrana naše zdravilo. Prepričan je, da moramo kupovati lokalno oziroma na slovenskih kmetijah in v slovenskih manjših trgovinah in ne pri veletrgovcih. Prav tako pa nam svetuje: »Ugasnite televizijo. Ugasnite radio in pojdite v gozd.«

(Tanja Jakolič)

Komat 2 KopirajKomat 3 KopirajKomat 4 KopirajKomat 5 KopirajKomat 6 KopirajKomat 7 KopirajKomat Kopiraj