Elektronski viri, za katere je mogoč oddaljen dostop in za prijavo potrebujete številko članske izkaznice in geslo storitve Moja knjižnica, so:

Zbirka PressReader omogoča dostop do več kot 6.000 časnikov in revij iz več kot 100 držav v več kot 60 jezikih. Dostopni so najpomembnejši svetovni časniki, v slovenskem jeziku so na voljo Delo, Dnevnik in Nedeljski dnevnik. Publikacije lahko pregledujete po državah, jezikih in vsebini.
Navodila

ENCYCLOPEDIA BRITANNICA je enciklopedija v angleškem jeziku, ki prinaša veliko strokovnih člankov, slik, animacij, video posnetkov, zemljevidov itd. Vsebine so glede na zahtevnost razdeljene v sklope za otroke, dijake in odrasle.

encyclopaedia-britannica_nohtk

EBSCOhost Web ponuja polna besedila strokovnih člankov v angleškem jeziku s področja humanistike, managementa, izobraževanja, medicine, ekonomije in mednarodno priznanih serijskih publikacij (The Times, National Geographic, Financial World …).

EBSCOhost Web

IUS-INFO je zbirka polnih besedil celotne slovenske zakonodaje, z registrom predpisov RS ter strokovnimi članki iz Pravne prakse ter drugimi domačimi in svetovnimi pravnimi viri.

IUS-INFO

Slovarji Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU  
Slovarsko spletišče, kjer lahko iščete hkrati ali posamično po več kot 20 slovenskih slovarjih.

ZLOŽENKA E VIROV