Kot v osnovnih šolah tudi v vrtcih širom po Sloveniji vsako leto učitelji in vzgojitelji izvajajo bralnospodbujevalni projekt Bralna značka. V tem projektu že vrsto let sodelujejo tudi makolski otroci – tako tisti v vrtcu, kot tudi osnovnošolci. V Knjižnici Makole pa v sodelovanju z OŠ Anice Černejeve Makole in Vrtcem Otona Župančiča, enota Krtek Makole, izvajamo še en bralnospodbujevalni projekt – Knjižni zakladi malega Lovra. V letošnjem letu je Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica, krajevna knjižnica Makole, otrokom ob zaključku projektov Bralna značka in Knjižni zakladi malega Lovra podarila otroško igrano predstavo Teatra Cizamo z naslovom Sirkec, Sirkec.

Otroke, učiteljice in vzgojiteljice je skoraj eno uro v dobro voljo spravljal klovn Zupi, ki si najbolj od vsega želi, da bi ga otroci sprejeli in imeli radi. Zato jih celo poskuša podkupiti z največjim darilom na svetu – balonom. Ker darilo  stori svoj konec, Zupi otrokom odigra predstavo, jim predstavi najbolj poreden klobuk in slavne sestre Kokodak. Otroci so bili navdušeni in so z veseljem sodelovali pri ustvarjanju nepozabne predstave na odru doma krajanov v Makolah.

V okviru Knjižnice Poljčane so ob predstavi v avli osnovne šole uživali tudi otroci Osnovne šole Kajetana Koviča Poljčane.