Za nami je izjemno zanimiv večer z novinarjem, urednikom, pisateljem, kolumnistom in alpinistom ter otvoritev 6. sezone bralne značke za odrasle.

Še pred pričetkom je bilo nekaj v zraku. Napetost, ki ni popuščala, in pričakovanje razpleta. Morda je k temu pripomoglo tudi to, da se letos berejo kriminalke in bralna značka nosi naslov Sezona umorov. Sodelujoči s priporočilnega seznama preberejo vsaj pet del in na zloženko vpišejo njihove naslove ter morda tudi svoje vtise in misli o prebranih knjigah.

Najprej je vse obiskovalce literarnega večera pozdravila in jih hkrati tudi povabila k sodelovanju v projekt Vošnjakova bralna značka za odrasle direktorica knjižnice Patricija Breznikar. Pogovor je vodila Mojca Plaznik Plavec.

Skozi pogovor smo spoznali začetno pot Tadeja Globa kot novinarja. Sam pravi, da nikoli ni bil tipični novinar, ki bi imel redno zaposlitev oziroma službo. Vedno dela tisto, kar čuti in v kar verjame. Kot alpinist je stal na najvišji gori sveta in kasneje je svoje vtise združil v knjigi Z Everesta, v kateri opisuje smučanje Dava Karničarja s te mogočne gore. Skozi novinarstvo in intervjuje je nastala prva, Vilfanova biografija, saj se je med pogovori nabralo toliko materiala, da ga je bilo enostavno preveč za en sam članek. Biografije so bile so most med novinarstvom in pisateljevanjem. Pri pisanju biografij avtor sodeluje s precej pomembnimi in različnimi osebnostmi. Za svoj literarni prvenec Svinjske nogice je Tadej Golob prejel kresnika. Nagrada mu je prinesla potrditev njegovega dela na eni strani in večje pričakovanje ter breme na drugi strani. Žanr, ki ga je na srečo bralcev avtor izbral pri naslednjem pisanju, je kriminalka. Kriminalke so mu izziv, so garanje in nikakor niso nekaj, kar lahko počneš z levo roko. Jezero je njegova prva in zelo uspešna kriminalka in je hkrati prvi del trilogije. Leninov park je težko pričakovana naslednica, ki po avtorjevih besedah nikakor ni bil ustvarjalno lahek zalogaj. Seveda pa težko pričakujemo zadnji, tretji del, ki je v nastajanju.