V Pionirski knjižnici Slovenska Bistrica smo v sredo zjutraj gostili pisateljico Tino Orter, ki je drugošolcem Osnovne šole Pohorskega odreda Slovenska Bistrica predstavila svojo slikanico  MEDVEDEK PEČE SLOVENSKO POTICO.

Gostja je otrokom  poleg prebrane pravljice ponudila še veliko iger, v katerih so aktivno  sodelovali. Otroci in avtorica so pripeljali zgodbo Medvedek peče slovensko potico tako daleč, da je v prostorih knjižnice kar zadišalo po sveže pečeni potici. Medvedek in njegov dober prijatelj kraševec, pastirski pes, ki je najstarejša avtohtona pasma psa v Sloveniji, sta skozi zgodbo otrokom nanizala veliko zanimivosti o naši majhni, a lepi deželi. Obiskala sta tudi Ljubljanski grad, kamor jih je ponesel zmajček in prav tukaj sta se preizkusila v peki slovenske potice.

Med potjo do kuhinje sta si ogledovala slike  jedi  in kuharskih mojstrov, ki so že kuhali na Ljubljanskem gradu. Spraševala sta se, ali bo visela na tem hodniku tudi njuna slika in potica, ki jo bosta pripravila za grajsko gospodo. Bo pod sliko pisalo, da sta zvezdi ali bosta postala žabi, kot jima je obljubila grofica štorklja. Prijatelja sta se resno lotila dela in svoji pekovski mojstrovini dala tudi ime. Testu sta dodala orehov nadev, zato sta svojo mojstrovino poimenovala OREHOVA POTICA. Z njunim izdelkom je bila nadvse zadovoljna tudi grofica, ki je njuno potico razglasila za zmagovalko.  Kot zmagovalko pa jo imamo radi še danes na praznični mizi.

Tina Orter je otroke presenetila tudi  z maskoto mogočnega, a zelo prijaznega medvedka. Vsak po svoje smo narisali svojo mavrico sreče. Ob pokušanju potičk smo se razšli z nasmehom in medvedkovimi objemi, vsak po svoje in vsi skupaj  svojim sanjam naproti.