Slovesna otvoritev razstave je pokazala, da Center za starejše Metulj združuje tisočere talente. V kulturnem programu, ki so ga pripravili člani Metulja, so sodelovali plesalci iz skupine družabni ples in pevci iz skupine družabno petje, ki so zapeli tudi himno centra Butterfly. Ubrano so zazveneli glasovi ljudskih pevk. Po parketu so kavbojsko polko zaplesali plesalci skupine družabni plesi. Plesni par, Nada in Boris, pa se je zavrtel tudi v ritmu plesa bachata. Sledilo je druženje, kjer gre zahvala go. Štefki za gibanice.    

Pregledna razstava prikazuje poslanstvo Centra za starejše Metulj, kjer je pestro od ponedeljska do petka in ima okoli 180 uporabnikov. Metulj je lani praznoval 10-letnico delovanja. Rodila se je Zgodba o Metulju. Zgodba, ki vsebuje predstavitev posameznih skupin na izviren način tako, da besede zazvenijo in zaživijo.

Metulj je v desetih letih svojega poslanstva postal prepoznaven v lokalni skupnosti in kar je najpomembneje, da živi z ljudmi. Razstava je potrditev, da so starejši kljub starosti še vedno zelo aktivni.

Razstava je na ogled do 12. julija 2019.