Za nami je pogovorni večer z izjemno igralko in ponosno nosilko Borštnikovega prstana ter prejemnico številnih drugih nagrad Milado Kalezić ter otvoritev 5. sezone brale značke za odrasle. Pogovor z gostjo je odlično vodil Dejan Kalan.

Še pred pričetkom prireditve je bilo nekaj v zraku. Pričakovanje, vznemirjenje, spoštovanje. Vendar je Milada skupaj z Dejanom prostor napolnila s sproščenostjo in milino. Večer sta  glasbeno obogatili Enja in Zoja Golob. Seveda je vse obiskovalce najprej pozdravila in jih hkrati povabila k sodelovanju v projektu Vošnjakova bralna značka za odrasle direktorica knjižnice Patricija Breznikar. Letos je tema bralne značke Od Vardarja do Triglava, sodelujoči pa s priporočilnega seznama preberejo najmanj pet del.

Skozi pogovor smo spoznali veliko njenih življenjskih dogodivščin iz različnih časovnih obdobij. Včasih z grenkim priokusom, pogosteje pa nas je nasmejala zaradi razpleta resničnih zgodb. Poleg vseh vlog na odrskih deskah in v filmu, ki jih je odigrala in jih igra še danes, je bila pogosto tudi mentorica, predavateljica na raznih delavnicah oziroma dramskih studiih.

Za prav posebno in prijetno razburjenje je Milada poskrbela, ko nam je v roke ponudila Borštnikov prstan in nam s tem pričarala neponovljiv spomin. Prav tako pa je knjižnici podarila nekaj njej ljubih knjig in eno, ki jo je prevedla.