More

26. 6. 2019 to 12. 7. 2019 8:00 - 15:00

Knjižnica Josipa Vošnjaka
PIONIRSKA KNJIŽNICA
Trg svobode 16
Slovenska Bistrica
Tel.: 02/80 55 106

VESELE POLETNE POČITNICE 2019

V ČASU  OD 26. 6. 2019 DO 12. 7. 2019  BODO v Pionirski knjižnici Slovenska Bistrica ZA OSNOVNOŠOLCE od 1. do 9. RAZREDA vsak dan
V ČASU ODPRTOSTI KNJIŽNICE

PRIPRAVLJENI  USTVARJALNI KOTIČKI.

V našo družbo vabljeni vsi, ki imate radi knjige, ustvarjanje, igre in druženje.

Vse dni v času poletnih  počitnic bo  vsakemu, ki nas bo obiskal, na voljo  pet pripravljenih kotičkov. Igrali se boste lahko s kvalitetnimi družabnimi igrami, ustvarjali izdelke iz različnih materialov, ki jim boste dodali svojo kreativnost, uživali v družbi dobrih knjig in druženju  s prijatelji.

V DOBRI DRUŽBI NI STRAHU ZA DOLGČAS.
VESELIMO SE VSAKEGA POSEBEJ IN PRAV VSEH, KI SE NAM BOSTE PRIDRUŽILI.

VABLJENI!

KOTIČKI V ČASU POLETNIH POČITNIC:

  • KOTIČEK – BRALNI KOTIČEK

Udeležencem bodo za branje na voljo knjige z različnih literarnih področij. Z branjem pripravljenih knjig v kotičku bodo odkrivali zaklade in bogatili svoje bralne sposobnosti.

  • KOTIČEK – DRUŽABNE IGRE

Udeležencem bodo na voljo različne didaktične igre, ob katerih bodo razvijali svoje miselne sposobnosti in medsebojno komunikacijo.

  • KOTIČEK – POŽREŠNA ŽABA

Iz papirnatega tulca in zelenega papirja bodo udeleženci naredili zeleno požrešno žabo, s katero se bodo lahko igrali tudi v času počitnic.

 Postopek izdelave bo predstavljen  v kotičku.

  • KOTIČEK – LOVILEC SANJ

V tem kotičku bodo udeleženci uživali v izdelavi lovilca sanj. Že Indijanci so bili prepričani, da je sanjski svet, svet, ki si ga lažje zapomnimo in razumemo  ob pomoči lovilca sanj.  Zato vabljeni k ustvarjanju v tem kotičku vsi, ki želite ujeti svoje sanje in verjeti vanje!

  • KOTIČEK – MAVRIČNE BISERNE RIBICE

Iz zgoščenk, kartona in penaste gume  bodo udeleženci izdelali mavrične biserne ribice, ki bodo zaplavale pod sinje poletno počitniško nebo vsakega udeležence tega kotička. 

Ribice bodo po svojih željah okrasili z biserčki, gumbki in  luskami. Vsak udeleženec jim bo dodal tudi košček svoje domišljije.