VPLIV HRANE PRI DOLOČENIH
ZDRAVSTVENIH TEŽAVAH

Veliko zanimanje za predavanje kako vpliva naše prehranjevanje pri določenih zdravstvenih težavah nam je bila samo še ena potrditev, da druženja v taki obliki vsekakor potrebujemo. Eriko Brajnik smo gostili v naši knjižnici v sodelovanju z Društvom zeliščarjev Hermelika.

Erika Brajnik je naturopatinja, predsednica naturopatov v Sloveniji in predstavnica svetovne naturopadske federacije WNF za Evropo, pomaga ljudem iskati vzroke slabega počutja ali  bolezni ter jih uči, kako pomembno se je vsak dan posebej odločiti za zdravje. Cilj vsakega naturopata je doseči pri človeku to, da ima človek pod kontrolo svoje telo in ne telo njega.

Predavateljica je posebej poudarila kako pomembno je poslušati svoje telo, ker takoj kliče na pomoč, ko začuti, da v njem nekaj ne deluje pravilno. Kadar vseeno pride do akutnih težav pa moramo ukrepati celostno. Priporoča urejanje prehrane, da se telo prečisti strupov. Ker v telesu vlada kaos, ga je treba najprej prečistiti s primerno prehrano. Torej je potrebno spremeniti način življenja in po potrebi v prehrano vnesti mikrohranila. Več si lahko preberete v njenih priročnikih, kjer najdete določene nasvete pa tudi recepte.

Ljudje vedno iščemo linijo najmanjšega napora, čudežno tabletko, ki bi rešila vse težave, kar je napačno. Čeprav vsi dobro vemo, da je potrebno spremeniti veliko več in zraven dodati redno telesno vadbo. Spremembe pa so za nas pogosto težke in neprijetne, vendar so edina stalnica v našem življenju.

Tanja Jakolič