V osrednji Knjižnici Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica je v poletnih mesecih na ogled slikarska razstava Likovne sekcije Kud-a Štefana Romiha Črešnjevec.

Likovna sekcija Črešnjevec deluje že od leta 2014, čeprav se je ideja za ustanovitev porodila že prej. Skupino nadebudnih umetnikov vodi in usmerja ljubiteljski slikar Ivan Skledar, ki svoje znanje neprestano izpopolnjuje na raznih likovnih delavnicah in seminarjih. Premišljeno in z naravnim talentom je udeležence likovne sekcije popeljal v svet slikarstva, ki so pod njegovim vodstvom obudili likovno znanje in ga postopoma nadgrajujejo. Likovniki največkrat posežejo po motivih iz domačega okolja in narave, slikajo tihožitja, vedute.

V osrednji knjižnici je na ogled 34 slik, ki so  ustvarjene v različnih slikarskih tehnikah in največkrat upodabljajo motive iz narave v različnih letnih časih, cvetje, tihožitja in motive iz življenjskega okolja.

Razstavljajo: Ivan Skledar, Mihaela Repnik, Diana Plajh, Brigita Krajnčič, Francka Otorepec, Edita Mulej, Franc Krajnčič, Sonja Hribernik, Klavdija Pahič, Milica Vernik. Urška Kogej, Doroteja Menhart.

Razstava bo na ogled do 17. 8. 2018. Vabljeni k ogledu!