V prvem nadstropju osrednje knjižnice v Slovenski Bistrici je od 7. maja do 8. junija 2019 na ogled razstava s pomenljivim naslovom Raziskovanja, na kateri se s svojimi deli predstavljajo članice Društva Majolika. Razstava je sestavljena iz dveh delov – v prvem delu so razstavljena štiri dela z državne tematske razstave Velika črta, ki jo je za sezono 2017/2018 razpisal Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD). Razpisana tematika je k iskanju novih rešitev in raziskovanju možnosti likovnega izražanja pritegnila 406 likovnih ustvarjalcev iz vse Slovenije. Prvo selekcijo prijavljenih del so opravili selektorji regijskih razstav in izbrali 230 del, ki so bila predstavljena na desetih regijskih razstavah. Izbor za državno razstavo, ki je potekala v Velenju in Sežani, je opravil akademski slikar Janez Zalaznik. Izbral je 45 del, od tega štiri dela članic Društva Majolika: sliki Alle Sledič in Bernardine Nede Paj ter skulpturi Stanke Janžič in Ljubice Zgonec Zorko.

Drugi del razstave predstavljajo dela, nastala v okviru kulturno-izobraževalnega projekta JSKD Sprehod skozi zgodovino slikarstva, ki ga je likovna sekcija društva izvajala v letu 2018. Članice likovne sekcije so na interaktivnih predavanjih spoznavale zgodovinska obdobja v likovni umetnosti in njihove avantgardne predstavnike, nato pa so v poustvarjalnih delavnicah pod vodstvom mentorja, akademskega slikarja Dušana Fišerja, raziskovale metode za lastno likovno interpretacijo izbranih del. Na razstavi so tako večinoma dela, ki so jih avtorice Alla Sledič, Boža Majcen, Ljubica Zgonec Zorko, Nives Skamlič, Irena Kramer in Pika Seničar poustvarile po znanih stvaritvah belorusko-francoskega slikarja Marca Chagalla. Omenjena dela so že bila razstavljena v Tovarni umetnosti v Majšperku in v Centru domače in umetnostne obrti v Slovenski Bistrici.

Društvo Majolika aktivno deluje že 17. leto. Redno se vključuje v kulturna in družbena dogajanja na lokalni, regijski, državni in mednarodni ravni ter tako spodbuja kulturni razvoj in popularizira ljubiteljsko kulturno dejavnost.