V osrednji Knjižnici Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica je v juniju na ogled likovna razstava dijakov Srednje šole Slovenska Bistrica.

Vsako šolsko leto pri predmetu Likovna umetnost nastane veliko število kvalitetnih likovnih izdelkov. Zelo kvalitetni izdelki nastanejo tudi ob natečaju ”Umetnije”, ki ga naša šola organizira že vrsto let. Ti izdelki vsako leto krasijo in popestrijo šolske prostore in šoli dajejo lepo, živo in umetniško noto. Kot mentor si velikokrat zaželim, da bi ti izdelki bili vidni in razstavljeni tudi  izven zidov naše šole in tokrat nam je to s svojim povabilom omogočila Knjižnica Josipa Vošnjaka  Slovenska Bistrica.

Na razstavi so slike dijakov ustvarjene v tehnikah tempere in akrila. Motivi so različni, med njimi najdemo portrete, pokrajine, reprodukcije slik znanih slikarjev, abstraktne slike in motive, ki so posledica trenutnega navdiha in idej naših dijakov.

Na razstavi sta tudi sliki naših nekdanjih dijakinj, večkratnih prvonagrajenk na natečaju Umetnije in trenutno študentk likovne umetnosti, Monike Goričan in Jane Ježovnik. Med dijaki, ki razstavljajo največ izdelkov pa so Eva Ježovnik, Tina Goričan, Luka Gaber, Vita Mikulič Vernik, Maša Brdnik in Ana Marija Jug.

Kljub ”hitremu” času interneta, spletnih omrežij in času aplikacij se dijaki ob pravi motivaciji še vedno zelo radi izražajo v klasičnih likovnih tehnikah in vsako leto dokazujejo, da je vodnjak njihovih idej in energije neizčrpen. Vse obiskovalce knjižnice in ostale občane vljudno vabimo, da si razstavo ogledate. (Rok Dragić, prof. lik. umet.)