Pa smo jo zopet uspešno pripeljali do konca. Še eno sezono bralne značke za odrasle namreč. Letošnja je bila že šesta po vrsti.

Sezono smo otvorili v marcu z literarnim večerom s Tadejem Golobom, v maju smo vas z obiskom Mojce Širok ponovno spomnili na to, da je med dopustom treba brati, v ponedeljek, 9. decembra, pa smo uspešno izpeljano sezono zaključili z literarnim večerom, na katerega smo povabili enega najplodnejših slovenskih piscev kriminalnih romanov gospoda Avgusta Demšarja.

Pogovor je gladko stekel že na samem začetku, avtor se je v eno uro trajajočem pogovoru razgovoril in obiskovalcem, ki so z zanimanjem spremljali njegove razlage in odgovore, razkril marsikateri pripetljaj iz svojega pisateljskega življenja. V vsebine svojih devetih romanov se ni poglabljal, saj kot sam pravi, potem kriminalka izgubi ves čar. Ob koncu pogovora je vsem obiskovalcem, ki so za opravljeno Vošnjakovo bralno značko za odrasle prejeli v dar njegov roman Pohorska transverzala, knjigo podpisal, nato pa se nam je za kratek čas pridružil še na skromni zakuski in krajšem klepetu v časopisni čitalnici naše knjižnice.

Vošnjakovo bralno značko za odrasle je v Sezoni umorov opravilo 90 bralcev, kar dokazuje, da Bistričani veliko beremo … ali pa smo morda samo željni napetega in skrivnostnega dogajanja?

.