V mesecu marcu, mesecu, ko praznujemo dan žena in materinski praznik se v Knjižnici Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica predstavljajo štiri dame. Stanka Janžič, Vesna Plavec, Ljubica Zgonec Zorko in Patricija Žnidar se predstavljajo s svojimi ročnodelskimi umetnijami.

Stanka Janžič se je z glino prvič srečala na prehodu tisočletja.  Njena ljubezen je lončarsko vreteno, njeni izdelki pa nosijo certifikat Izdelek domače in umetnostne obrti. Je ponosna lastnica nagrade »Bistriški spominek 2008«, kjer je za svoj izdelek, ki ga je poimenovala »Bistriška čaša« osvojila 1. mesto. Tokrat se predstavlja z uporabnimi glinenimi izdelki.

Vesna Plavec iz odpadnega industrijskega aluminija izdeluje avantgardni nakit in z njim se tudi tokrat predstavlja. Pravi, da: »Ko vzameš kos aluminija in iz njega narediš tudi umetniško nosljiv kos ali glamur, je občutek neverjeten. Gre za alternativno sceno, za nesmrtni brezčasni nakit, na novo rojeno kovino z močnim sporočilom, avantgardno eklektičen stil in epsko eleganco, ki je večna. Reciklaža sodobne kovine, industrijskega aluminija in uporaba starodavnih ročnih tehnik sta moj globok poklon našim keltsko-rimljansko-slovanskim koreninam.«

Ustvarjalno področje Ljubice Zgonec Zorko je keramika in z njo se tudi tokrat predstavlja. Živi in ustvarja v Slovenski Bistrici, kjer je že več let predsednica Kulturno izobraževalnega društva keramikov in lončarjev Podravja Majolika in prejemnica Priznanja Štefana Romiha za leto 2007, Zveze kulturnih društev Občin Makole, Poljčane, Slovenska Bistrica.
Patricija Žnidar je profesorica likovne vzgoje, keramičarka, ki s prefinjenim občutkom oblikuje vrtenine in prostoročno oblikuje keramične izdelke, predvsem nakit. Na razstavi se predstavlja z dekorativnim, a hkrati uporabnim keramičnim izdelkom.

Razstava je na ogled do 29. marca 2019.