Razstave

foto 1V knjižnici gostimo številne razstave raznih ustvarjalcev iz domačega okolja in od drugod po Sloveniji. Knjižnica kot razstavni prostor je zanimiva za ljubiteljske ustvarjalce z različnih področjih ustvarjanja.

Tisti, ki bi se s svojo umetniško ustvarjalnostjo želeli predstaviti v knjižnici, lahko dobijo potrebne informacije na telefonski številki: 02 80 55 110 (Natalija Stegne) ali po e-pošti: natalija.stegne@kjv.si

V Pionirski knjižnici se čez vse leto pripravljajo priložnostne razstave, na katerih se predstavijo vrtci, šole, zavodi z lokalnega področja ter tematske razstave, kjer se izpostavijo knjižne novitete, pisatelji, ilustratorji in pomembnejši dogodki.

Zelena modrina, razstava podvodne fotografije Marka Šebreka

Marko Šebrek, zaposlen na Osnovni šoli Kungota, se ljubiteljsko ukvarja z različnimi likovnimi zvrstmi. Na tokratni razstavi se predstavlja s podvodno fotografijo ženskega telesa.

Razstava je v prostorih Knjižnice Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica na ogled do 25. februarja.

IMG 6151IMG 6152

RAZSTAVA KLEKLJARSKE SKUPINE ČIPKARʼCE

V prvem nadstropju osrednje knjižnice je na ogled razstava klekljarske skupine Čipkarʼce s Ptuja in njegove neposredne okolice. Zase pravijo, da jih združuje ljubezen do idrijske čipke. Vsem pa je blizu želja po spoznavanju novih tehnik klekljanja, novih načinov vključevanja čipke v umetnost in estetska dovršenost ter natančnost pri izdelavi.

Ker pa je mesec februar mesec ljubezni, nam želijo s svojimi razstavnimi izdelki pokazati, da je ljubezen večna, le negovati jo moramo in se zanjo neprestano truditi – tako preko čipke kakor tudi v naših medsebojnih odnosih. Razstava je na ogled do konca februarja. Vabljeni.
(Tanja Jakolič)

ČIPKARCE 2ČIPKARCE 3ČIPKARCE 4ČIPKARCE 5ČIPKARCE 6

Razstava otroških risbic v knjižnici Tinje

Piskrček na glavo, korenček pa za nos… in so nastali čudoviti snežaki izpod spretnih prstkov otrok iz vrtca na Tinju, ki so ustvarjali z vzgojiteljico Polono. Ogledate si jih lahko v naši knjižnici na Tinju.

12345

Slovenke, ki so pisale zgodovino in Krajinski park Rače

V mesecu januarju gostimo razstavi Kulturnega društva Studenci Maribor. Razstava Slovenke, ki so pisale zgodovino, je namenjena ženskam, ki so živele v različnih časovnih obdobjih in družbenih okoljih, vse pa so odlikovale odločnost, pogum in inteligenca. Na slikah so ženske, ki so pustile pečat na umetniškem, znanstvenem in javnem področju, a so bile zaradi svojega spola prezrte. Med njimi je tudi dr. Zora Janžekovič, rojena v Slovenski Bistrici, sicer pa svetovno znana kot pionirka na področju kirurškega zdravljenja opeklin.

Lepote Krajinskega parka Rače, področje, ki nudi življenjski prostor redkim in ogroženim živalskim in rastlinskim vrstam, pa so ljubiteljski slikarji razstavili na slikarskih stojalih.

Razstavi sta v slovenjebistriški knjižnici na ogled do 4. februarja 2023.

Vabljeni.

Slika 1Slika 2Slika 3Slika 4 

Občina Slovenska Bistrica
Občina Slovenska Bistrica
Občina Poljčane
Občina Poljčane
Občina Oplotnica
Občina Oplotnica
Občina makole
Občina Makole
Image

KNJIŽNICA JOSIPA VOŠNJAKA SLOVENSKA BISTRICA

Trg svobode 16
2310 Slovenska Bistrica

Tel: 02 80 55 100
E-pošta: info@kjv.si

Delovni čas

Ponedeljek: 8.00–18.00
Torek:  8.00–16.00
Sreda: 10.00–18.00
Četrtek: 8.00–16.00
Petek: 8.00–18.00
Sobota: 7.00–12.00