E- viri

Elektronski viri, za katere je mogoč oddaljen dostop in za prijavo potrebujete številko članske izkaznice in geslo storitve Moja knjižnica, so:

Zbirka PressReader omogoča dostop do več kot 7.300 časnikov in revij iz več kot 100 držav v več kot 60 jezikih. Dostopni so najpomembnejši svetovni časniki, v slovenskem jeziku so na voljo Delo, DnevnikNedeljski dnevnik. Nedelo, Slovenske novice, Nedeljske novice, Potovanja in stil ter Suzy in vse pripadajoče priloge časnikov. Publikacije lahko pregledujete po državah, jezikih in vsebini. 

default

ENCYCLOPEDIA BRITANNICA je enciklopedija v angleškem jeziku, ki prinaša veliko strokovnih člankov, slik, animacij, video posnetkov, zemljevidov itd. Vsebine so glede na zahtevnost razdeljene v sklope za otroke, dijake in odrasle.

512f425d55fbdc3c7294e76d9dfced1c

EBSCOhost Web ponuja polna besedila strokovnih člankov v angleškem jeziku s področja humanistike, managementa, izobraževanja, medicine, ekonomije in mednarodno priznanih serijskih publikacij (The Times, National Geographic, Financial World …).

 

EBSCOhost

IUS-INFO je zbirka polnih besedil celotne slovenske zakonodaje, z registrom predpisov RS ter strokovnimi članki iz Pravne prakse ter drugimi domačimi in svetovnimi pravnimi viri.

unnamed


Slovarji Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU 
 

Slovarsko spletišče, kjer lahko iščete hkrati ali posamično po več kot 20 slovenskih slovarjih.

 prenos 1

 

ZLOŽENKA E VIROV